Skip to content

Yhdistys

Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry

Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry (PIROK) perustettiin 2. helmikuuta 1975. Tätä ennen Pirkanmaalla toimittiin myös aktiivisesti, muttei omana yhdistyksenä. Oman alueellisen yhdistyksen perustaminen laajensi toimintaa merkittävästi. PIROK:lla oli ensimmäisenä toimintavuotenaan 64 jäsentä – nykyisin jäseniä on noin 800. PIROK kuuluu jäsenenä Suomen kissaliittoon. Lisäksi PIROK kuuluu kissaliiton kautta myös kansainväliseen kattojärjestöön FIFe:en (Fédération Internationale Féline). FIFe on yli 30 lähinnä eurooppalaisen jäsenmaan organisaatio, jolla on yhteiset säännöt. Jäsenmaita on myös Aasiassa, lähi-idässä sekä Etelä-Amerikassa.

PIROK on aktiivinen

PIROK on aktiivinen ja näkyvä rotukissayhdistys. PIROK:n riveissä harrastaminen säväyttää sekä kissaa että omistajaa. Yhdistyksemme on järjestänyt kymmenittäin kansainvälisiä rotukissanäyttelyitä lähinnä Pirkanmaalla ja Tampereella, mutta myös Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa oli pitkään PIROK:n alaiset piirit, mutta ne itsenäistyivät myöhemmin omiksi alueellisiksi yhdistyksiksi.

PIROK:n näkyvin toiminta on näyttelyiden järjestäminen. Yhdistys järjestää vuosittain 4 näyttelyä, joissa kilpailee yli 800 kissaa kussakin. Näyttelyitä on pidetty vuosien aikana yli 100.

PIROK:ssa jäsenistöön pidetään aktiivisesti yhteyttä ja järjestetään sellaista toimintaa, mitä jäsenistö haluaa. Ohjelmassa on usein tietopainoitteisia aiheita, eläinlääkäri-iltoja, näyttelykoulutusta, trimmauskursseja sekä myös vapaamuotoista yhdessäoloa eri aiheiden tiimoilta. PIROK:n kissojen ja kasvattajien taso on korkea. Vuoden paras kissa tai kasvattaja yhdistyksemme sisällä on jo vuosia merkinnyt samaa kuin Kissaliiton vuoden kissa.

Kannustamme hyvään kissanhoitoon

PIROK:ssa kannustetaan hyvään eläintenpitoon ja lisäksi pyritään kasvatustyöllä saamaan aikaan terveitä ja kauniita rotukissoja. Eläimet ja eläinten suojelu ovat lähellä jokaisen rotukissaihmisen sydäntä, mutta pyrimme vaikuttamaan myös siihen, etteivät ns. eläinsuojelijat antaisi eläinsuojelun nimissä väärää informaatiota rotukissoista; asia jota valitettavasti ajoittain tapahtuu julkisuuden kalastelun nimissä.

Pyrimme tukemaan eläinsuojelutyötä (konkreettisesti kissoja) resurssiemme mukaan. Tavoitteenamme on tehdä rotukissatyötä tunnetuksi, parantaa kissojen asemaa yleisesti sekä vaikuttaa siihen ettei kissojen annettaisi kaupunkialueilla kulkea vapaana. Korostamme myös kissojen leikkaamisen tärkeyttä.

Liity Pirokin jäseneksi

Kissaliiton Omakissa-palvelussa pääset liittymään jäseneksi, jolloin saat välittömästi jäsenmaksutiedot. Maksa jäsenmaksu saamillasi laskutustiedoilla. Hakemalla jäseneksi liittymisen jälkeen tunnukset Omakissa-palveluun, pääset näkemään tietojasi, ilmoittamaan kissoja näyttelyihin sekä lisäämään terveystietoja kissoistasi jne. Jäsenenä sitoudut noudattamaan Suomen Kissaliiton ja Pirok ry:n sääntöjä. Jos liittyminen jäseneksi ei onnistu jostain syystä, laita sähköpostia jäsenrekisterinhoitajalle osoitteeseen: jasenrekisteri@pirok.org

Liity jäseneksi: Omakissa-palvelussa klikkaamalla ”Hae Suomen Kissaliiton jäsenyhdistyksen jäsenyyttä jäsenlomakkeella tai tästä.
Hae tunnukset palveluun: klikkaamalla Omakissa-palvelun sivulla ”Unohtuiko salasana? tai tästä.
Ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaan, jasenrekisteri@pirok.org mikäli tunnusten luominen ei onnistu.

Jäsenhinnat

Varsinainen jäsen 25 €
Varsinainen jäsen, ei Kissa-lehteä 15€
Perhejäsen (samassa taloudessa asuva) 10 €
Ainaisjäsen 250 €
Kasvattajan liittämä uusi jäsen 15 €

Lähetämme joka vuosi automaattisesti uudet jäsenlaskut jäsenillemme. Sinun ei siis tarvitse maksaa jäsenyyttäsi etukäteen, vaan odota rauhassa jäsenlaskua. Tiedotamme vuosittain esim. kotisivuillamme, Facebook-sivuillamme ja lehdessä kun laskutus on tehty.

Kasvattajat voivat liittää jäseneksi Omakissa-palvelun kautta kasvattajanimi-välilehden alta. Mikäli olet kasvattajana toisessa rotukissayhdistyksessä ja haluat liittää jäsenen yhdistykseemme, ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaamme: jasenrekisteri@pirok.org.

PIROK:n jäsenedut

Viisi kertaa vuodessa ilmestyvä Kissa-lehti on jokaisen kissaharrastajan perustietopaketti internetin ohella. Lehti sisältää juttuja kissojen hoidosta, sairauksista sekä niiden ennaltaehkäisystä. Siinä esitellään kissarotuja, kerrotaan näyttelykuulumisia sekä Suomesta että ulkomailta, pohditaan ajankohtaisia asioita ja kerrotaan elämästä kissojen kanssa. Julkaisijana toimii Suomen Kissaliitto. Kissa-lehti ei tule perhejäsenelle, koska perhejäseneksi voi liittyä vain, jos perheeseen kuuluu jo entuudestaan varsinainen jäsen.
Pirock on oma jäsenlehtesi, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot yhdistyksestäsi ja sen järjestämistä tapahtumista sekä jäsenillemme hankituista etuisuuksista. Jokainen jäsen voi myös itse osallistua lehden tekemiseen kirjoittamalla siihen juttuja ja lähettämällä ne osoitteeseen: lehti@pirok.org. PIROCK ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jäsen voi lukea PIROCK-jäsenlehden myös sähköisessä muodossa. Salasanan sähköisen lehden lukemiseen saat ottamalla yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaamme.
Kahden näkyvän lehden lisäksi olet tervetullut osallistumaan jäseniltoihimme ja yhdistyksemme muuhun toimintaan. Järjestämme monenlaisia tapahtumia eri puolilla Pirkanmaata. Pyrimme järjestämään joka vuosi myös Kissaliiton alaisia kursseja ja koulutuksia, joihin osallistuaksesi sinun tulee kuulua rotukissayhdistykseen, aivan kuten, jos haluat osallistua kissanäyttelyihinkin. Tapahtumissa voit tutustua mukaviin ja samanhenkisiin kissaihmisiin.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!