Skip to content

Yhdistys

Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry

Pirkanmaan Rotukissayhdistys ry (PIROK) perustettiin 2. helmikuuta 1975. Tätä ennen Pirkanmaalla toimittiin myös aktiivisesti, muttei omana yhdistyksenä. Oman alueellisen yhdistyksen perustaminen laajensi toimintaa merkittävästi. PIROK:lla oli ensimmäisenä toimintavuotenaan 64 jäsentä – nykyisin jäseniä on noin 800. PIROK kuuluu jäsenenä Suomen kissaliittoon, kuten muutkin 10 jäsenyhdistystä. Lisäksi PIROK kuuluu kissaliiton kautta myös kansainväliseen kattojärjestöön FIFe:en (Fédération Internationale Féline). FIFe on yli 30 lähinnä eurooppalaisen jäsenmaan organisaatio, jolla on yhteiset säännöt. Jäsenmaita on myös Aasiassa, lähi-idässä sekä Etelä-Amerikassa.

PIROK on aktiivinen

PIROK on aktiivinen ja näkyvä rotukissayhdistys. PIROK:n riveissä harrastaminen säväyttää sekä kissaa että omistajaa. Yhdistyksemme on järjestänyt kymmenittäin kansainvälisiä rotukissanäyttelyitä lähinnä Pirkanmaalla ja Tampereella, mutta myös Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa oli pitkään PIROK:n alaiset piirit, mutta ne itsenäistyivät myöhemmin omiksi alueellisiksi yhdistyksiksi.

PIROK:n näkyvin toiminta on näyttelyiden järjestäminen. Yhdistys järjestää vuosittain 4 näyttelyä, joissa kilpailee yli 800 kissaa kussakin. Näyttelyitä on pidetty vuosien aikana yli 100.

PIROK:ssa jäsenistöön pidetään aktiivisesti yhteyttä ja järjestetään sellaista toimintaa, mitä jäsenistö haluaa. Ohjelmassa on usein tietopainoitteisia aiheita, eläinlääkäri-iltoja, näyttelykoulutusta, trimmauskursseja sekä myös vapaamuotoista yhdessäoloa eri aiheiden tiimoilta. PIROK:n kissojen ja kasvattajien taso on korkea. Vuoden paras kissa tai kasvattaja yhdistyksemme sisällä on jo vuosia merkinnyt samaa kuin Kissaliiton vuoden kissa.

Yhdistyksestä saat asiantuntijan neuvot aina kissan hoidosta ja trimmauksesta pentuvälitykseen saakka. PIROK:laisilla kasvattajilla on laadukkaita pentuja, joista saat tietoa pentuvälityksestä. Rotukissaa kuuluu seurata Kissaliiton rekisterikirja ja sen vanhemmat ovat testattuja (FeLV & FIV -negatiivisia). Pennut luovutetaan rokotettuina vähintään 12 viikon iässä uusiin koteihin. Rekisterikirja seuraa kissaa, sitä ei voi saada myöhemmin.

Kannustamme hyvään kissanhoitoon

PIROK:ssa kannustetaan hyvään eläintenpitoon ja lisäksi pyritään kasvatustyöllä saamaan aikaan terveitä ja kauniita rotukissoja. Eläimet ja eläinten suojelu ovat lähellä jokaisen rotukissaihmisen sydäntä, mutta pyrimme vaikuttamaan myös siihen, etteivät ns. eläinsuojelijat antaisi eläinsuojelun nimissä väärää informaatiota rotukissoista; asia jota valitettavasti ajoittain tapahtuu julkisuuden kalastelun nimissä.

Pyrimme tukemaan eläinsuojelutyötä (konkreettisesti kissoja) resurssiemme mukaan. Tavoitteenamme on tehdä rotukissatyötä tunnetuksi, parantaa kissojen asemaa yleisesti sekä vaikuttaa siihen ettei kissojen annettaisi kaupunkialueilla kulkea vapaana. Korostamme myös kissojen leikkaamisen tärkeyttä.